Försommar fotografering

Nu under försommaren så händer det väldigt mycket ute i skog och mark. I år har jag lagt fokus på en tjäderhöna som ligger på 6 st ägg under en rishög. Har dokumenterat äggen, hönan som ruvar och nu hoppas jag även få bilder på henne tillsammans med sina kycklingar. 

Även Storlomen ligger på sina ägg ute på en liten ö. Där kommer jag att befinna mig dem närmasta nätterna för att försöka få bilder på paret och ev några ungar längre fram då dem kläckts. Platsen är väldigt idylisk. En liten "tjärn" som inte är mer än 100 * 50 meter stor.Omkring tjädrnen ligger skogbeklädd myrmark där björn älg och annat vilt säkert passerar ibland för att bada eller dricka vatten.

Storlom ruvar ägg

Äevn sångsvanarna ruvar sina ägg just nu i mina trakter. Hittade ett fint par i en tjärn intill Lommarna. Så mitt mål är att i allafall få ngon bild på dem också under försommaren. Men störst fokus ligger på lommarna och tjäderhönan i år. 

Ut i naturen nu innan de blir allt för mycket mygg i skogarna. Det är den bästa årstiden just nu för att vandra och upptäcka det vilda i vår natur. 

/ Andreas